کد مطلب: 17879.html
۱۳۹۴/۱۱/۰۷ - ۱۶:۵۰
واردات مواد اولیه غذایی با منشاء غیر حلال به کشور بدون نظارت
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با تأکید بر اینکه بر واردات مواد اولیه غذایی هیچ نظارتی نمیشود، گفت: بعضا منشاء نامشخص آنزیمها و طعم دهندهها حیوانات حرام گوش مانند خوک است.
قُل قُل: رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با تأکید بر اینکه بر واردات مواد اولیه غذایی هیچ نظارتی نمیشود، گفت: بعضا منشاء نامشخص آنزیمها و طعم دهندهها حیوانات حرام گوش مانند خوک است.
به گزارش بنابر اخبار قُل قُل به نقل از سلامت نیوز به نقل از فارس، رسول کدخدایی نسبت - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - به واردات مواد اولیه صنعت غذایی بهمانند طعمدهندهها، آنزیمها و موارد دیگر با منشأ نامشخص هشدار داد و - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - گفت: امروزه غذای مردم دیگر محدود به ذبح و صید - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - نمیشود.
وی ادامه داد: مردم صرفاً نیازهای غذایی خود را با مواد اولیه گوشت و ماهی که وارد بازار میشود رفع نمیکنند. زندگی ماشینی اکنون به سمتی رفته که - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - دائماً از - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - غذاهای فرآوریشده استفاده میشود و میتوان گفت دوره خود معیشتی گذشته است.
وی با بیان اینکه - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - دوره فعلی، دورهای است که عمده غذای مردم از ناحیه صنعت تأمین میشود، گفت: بنابراین وقتی در مورد غذای حلال صحبت میکنیم، حوزه ذبح و صید - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - تنها بخشی از موضوع میشود.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه در حوزه ذبح و صید نظارتهای کافی وجود دارد، خاطرنشان کرد: اما بخش اعظم قضیه برمیگردد - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - به ترکیباتی - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - که بهعنوان افزودنی در فرآوری مواد غذایی استفاده میشود که اینها از خارج از کشور وارد میشود و روی منشأ آنها، متأسفانه هیچ نظارتی نمیشود و هیچ قانونی که دستگاههای نظارتی و حاکمیتی به استناد آن تعیین منشأ بکنند، وجود ندارد و - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - صرفاً به - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - گزارشات تأمینکننده اکتفا میشود.
کدخدایی با تأکید بر اینکه صرفاً نمیتوان به گزارشهای تأمینکننده استناد کرد و به آن مطمئن بود، گفت: نیاز است که در مورد منشأ این مواد تحقیق شود و دستگاههای پژوهشی در این زمینه ورود پیدا کنند تا مشخص شود بهطور مثال آنزیمی که اکنون در زمینه پنیرسازی استفاده میشود و یا آنزیمی که برای شفافسازی آبمیوه استفاده میگردد، آیا منشأ حلال دارند یا خیر.
وی با بیان اینکه حوزه افزودنیهای غذایی بسیار وسیع است و حدود 2 هزار افزودنی غذایی با منشأ نامشخص وارد کشور میشود، گفت: بهطور مثال آنزیمی که در صنعت پنیرسازی استفاده میشود بهعنوان یک میکروب باید در محیطی کشت شود که این محیط در عمده موارد محیط غیرحلال مانند خوک است؛ چراکه برای تولیدکنندگان مهم نیست این آنزیم در چه محیطی بهعمل آمده و در طی - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - آن، آنها عمل جداسازی را نیز انجام نمیدهند.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تأکید کرد: دنیای غرب هیچ الزامی در عدم استفاده از این مواد ندارد و بنابراین ما نمیتوانیم مطمئن باشیم که این آنزیم در چه - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - محیطی کشت شده، آیا محیط آن حلال و یا غیرحلال بوده؛ چرا که - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - وقتی - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - میکروب در این محیط - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - کشت شود و تبدیل به آنزیم شود، بخشی از محیط غیرحلال نیز همراه آن خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در کشور هیچ ابزاری وجود ندارد که منشأ این افزودنیها مورد بررسی قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: 50 درصد مواد غذایی کشور وارداتی است - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - که بخشی از آن بهصورت مواد غذایی خام و بخش دیگر بهصورت مواد اولیه به کشور وارد میشود.
کدخدایی خاطرنشان کرد: از بُعد حلیت روی مواد اولیه نظارت نمیشود. این موضوع را باید در کنار پدیده قاچاق نیز قرار داد. اگر غذای غیرحلال بر سر سفره ما بیاید، بر روی کردار، رفتار و اخلاق تأثیر میگذارد.
وی به - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - موارد مطرحشده در قرآن اشاره کرد و گفت: قرآن بر توجه در غذا - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - تأکید میکند و حتی حضرت امام صادق(ع) نیز بحث حلال بودن ظرف غذا را مطرح میکند.
کدخدایی با بیان اینکه در بعد پدافند غیرعامل موضوع حلیت غذا، حائز اهمیت است، گفت: اگر ما - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - بگوییم که بخشی از واردات ناآگاهانه صورت گرفته، اما - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - باید اعتراف - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - کنیم که دشمنان ما آگاهانه از طریق صادرات غذاهای غیرحلال به ایران، وارد شده تا اخلاقیات، ارزشهای دینی و فرهنگی را تحتالشعاع قرار دهند و بداخلاقیها که یکی از پدیدههای این روزهای جامعه است را ترویج دهند.
وی طعمدهندهها را یکی از اجزای مهم صنعت غذایی برشمرد و گفت: این طعمدهندهها که با منشأ نامشخص وارد کشور میشوند، در تمامی صنایع غذایی و فرآوردهها ازجمله سوسیس و کالباس، آبمیوه، رب و... مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس پژوهشکده علوم و - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - صنایع غذایی در مورد منشأ واردات این طعمدهندهها و مواد اولیه - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - تأکید کرد: ما طیف وسیعی از کشورها را داریم که اقدام به صادرات مواد اولیه میکنند، بهطوریکه اکنون موضوعی که من مطرح - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - کردم، مشکل دنیای اسلام شده که باید همه - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - کشورها نسبت به آن دقتنظر - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - داشته باشند، کمااینکه این موضوع در دیگر کشورهای اسلامی نیز مطرح - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - شده است.
کدخدایی با اشاره به - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - اینکه این روزها مواد اولیه از مبدأ تا مقصد، مسیرهای مختلفی را طی میکنند، گفت: ممکن است واردات ما بدون اینکه متوجه باشیم از رژیم صهیونیستی صورت بگیرد و بعد از دست بهدست شدنهای بسیار به ایران برسد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آنزیمها - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - و مواد اولیه با منشأ نامشخص و احیاناً غیرحلال میتواند حلیت یک محصول غذایی را تحتالشعاع قرار دهند، گفت: من در جایگاه فقهی قرار ندارم که در این - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - مورد حکم بدهم. ما پژوهشهای خود را رسانهای میکنیم تا به گوش فقها برسد و آنگاه آنها نظر خود را طبق دستاوردهای ما ارائه - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - میکنند و مشخص میشود این فرآوردهها حلال هستند یا حرام.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به بعد تجارت غذای حلال - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - در دنیا اشاره کرد و گفت: ایران بهعنوان یکی از - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - بزرگترین کشورهای جهان اسلام، از گردش مالی 2 هزار میلیارد دلاری صنعت - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - غذای حلال سهم ناچیزی در حدود 300 تا 400 میلیون دلار دارد.
کدخدایی ادامه داد: برخی کشورهای اسلامی مانند - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - مالزی،ترکیه و اندونزی و حتی کشور تایلند بهعنوان یک کشور غیرمسلمان در موضوع صنعت غذای حلال وارد شده و با سرمایهگذاریهای بسیار به سمت استانداردسازی غذای حلال رفتهاند.
وی بار دیگر با تأکید بر اینکه غذای حلال، ذبح و صید نیست، گفت: ما در فقه اسلامی داریم که اگر دام در هنگام ذبح آزار و اذیت شود، - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - گوشت آن حلال نخواهد بود. آیا در این مورد تحقیق و پژوهش انجام میدهیم؟
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خواستار ورود دولت به موضوع استانداردسازی و تدوین قوانین لازم در تشخیص حلیت غذا شد و گفت: دولت میتواند با ورود به این بازار گسترده، صادرات نیز انجام - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - دهد.
کدخدایی به واردات برخی کالاهای قاچاق بهمانند ردبول تقلبی با منشأ اسپرم گاو به کشور اشاره کرد و گفت: تحقیقاتی که دوستان ما انجام دادند، نشان داده که مواد غذایی قاچاق که - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - حتی - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - بعضاً از کشورهای اسلامی وارد شدهاند، منشأ غیرحلال داشته و نمیتوان آنها را مصرف کرد.
وی - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - در مورد مواد غیرحلالی که در این غذاها - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - استفاده میشود، گفت: این مواد میتواند از گوشت و خون گرفته تا حتی خدایناکرده فضولات - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - حیوانات باشد.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از اعلام اسامی این مواد غذایی خودداری کرد و گفت: اجازه بدهیم بخشهای نظارتی خودشان این موارد را اعلام کنند.
کدخدایی در - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - مورد واردات ژلاتین با منشأ خوک به کشور اشاره کرد و گفت: ژلاتین میتواند از بافت - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - پیوندی مفاصل هر حیوانی بهدست بیاید و از آنجا که خوک یک دامی است که در کشورهای غیرمسلمان برای تولید گوشت و محصولات آن بهصورت عمده پرورش داده میشود، عمده ژلاتین نیز از خوک بهدست میآید، البته تشخیص ژلاتین خوک از گاو کار آسانی است و آنچه سخت است شناسایی منشأ مواد اولیه غذایی است.
وی در پایان به مردم توصیه کرد: به هیچ عنوان از مواد غذایی قاچاق استفاده نکنید؛ چراکه منشأ این مواد غذایی - تحویل قلیون یک بار مصرف درکه - نامشخص است و ممکن است از محصولات دامی غیرحلال تولید شده باشد.